Monday, May 23, 2011

JaDi KaYa TaNpA kElUlUsAn TiNgGi? Lu PiKiR lA sEnDiRi

korang penah nampak tak iklan macam ni kat mana-mana?



adakah anda:

-kesempitan wang?
-kerja tidak menentu?
-gaji kecil?
-kos hidup meningkat?
-tiada masa membuat kerja sambilan?

mahukah anda jadi kaya dengan duit tambahan yang mungkin melebihi gaji anda 5 kali ganda sebulan?

ini adalah peluang anda menjan kewangan tanpa perlu:

-berjumpa sesiapa
-bekerja dengan sesiapa
-membuat kerja-kerja sukar


atau pon ini?



pernah? banyak kan...

ni la jerat-jerat manusia tak bertanggung jawab pada kita yang lemah ni. 

betul... diorang pancing kita dengan macam-macam melibatkan duit....

saya bukan cakap kosong, tapi kawan saya dah ada yang merana kerana percaya dengan iklan-iklan ni semua.


ingat benda ni semua boleh dipercayai ke? 
mana ada kesenangan datang bergolek kat kita...
tanpa usaha mana ada orang hidup senang.
bussines ape tak perlukan product dan producer? ce habaq mai kat den...


ni plak melibatkan facebook tempat kita melapak tiap-tiap hari. bersepah-sepah. ade je tag yang masuk.
tak larat nak buang dah. ada je lagi.

jangan la percaya ni semua. kalau nak selamat. saya cakap sebab tak nak korang semua jadi macam kawan saya yang dah terkena dengan iklan-iklan ni semua.. cayo la cakap den ni ha... 


jom sama-sama basmi jenayah ni. agar semua selamat...
bagi yang tak percaya, suka hati la... 

tak apalah carilah kekayaan, biarlah saya cari kebahagian, hidup ini tak lama...manfaatlah kehidupan yang ada.





jangan lupa follow blog nurul k ^___^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih