Friday, May 25, 2012

Sinopsis Drama Seindah Sakura


Seindah Sakura. Best kan tajuk dia. Cerita dia pun not bad juga kan. Gandingan mantap dari Fahrin Ahmad dan juga Fasha Sanda. Ok, tak perlu cakap panjang. Ni dia sinopsis cerita Seindah Sakura. Yang penting cerita ni pun salah sati drama yang diadaptasi dari sebuah novel. Enjoy membaca ok :)

Drama Seindah Sakura arahan Zul Huzaimy ini menjalani proses pengambaran sekitar Kuantan dan Kota Paris dan kalau tak silap di Terengganu juga. Menampilkan Fahrin sebagai seorang cikgu dan manakala Fasha sebagai seorang murid miskin dan bermasalah di sekolah. 

Pada mulanya cikgu Airil (Fahrin) bersangka buruk dengan Shaqira (Fasha) kerana menyangka Shaqira adalah pelajar yang bermasalah. Kemudian wujud perasaan simpati dan cikgu Airil jatuh hati dengan Shaqira. Tapi kerana fitnah mereka berpisah, cikgu Airil membawa diri ke luar negara manakala Shaqira pula akan melalui pelbagai dugaan sampai ke tahap dia perlu berkahwin dengan datuk Walid (Eizlan Yusuf) bapa saudara cikgu Airil. 

Ok. ini berdasarkan novel tersebut. Berapa peratus persamaannya dengan jalan cerita drama ini. nilai sendiri ye. Selamat menonton (^^,)


jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Friday, April 20, 2012

Alhamdulillah~~

Assalamualaikum korang semua yang sihat2 belake. Alhamdulillah kan sebab masih diberi kesihatan dan peluang untuk hirup udara segar bumi Allah ni. Syukur kehadrat-Nya. (^^,)

ok, korang semua tau tak ape  kalimah Allahdulillah ni? Nak tau? Baca kat bawah tu. Senarai rahsia Alhamdulillah. ^___^



memabawa maksud Allah SWT terpuji sebelum dipuji oleh sape-sape, same ade dipuji atau tak Allah tetap terpuji sejak azali sampai bila-bila.



Alhamdulillah ade 8 huruf and pintu syurga jugak ade 8. Jadi, sape yang mengucapkan kalimah Alhamdulillah ni dengan ikhlas and sepenuh hati, die layak untuk masuk 8 pintu syurga ni nanti.



Alhamdulillah ni menunjukkan seluruh pujian dan syukur yang diucap oleh semua orang termasuk malaikat yang jaga Arasy, yang jaga Qursi Allah, seluruh penduduk langit bumi, Nabi-nabi dan jugak Rasul-Rasul.



Kalimah Alhamdulillah ni ialah kalimah yang pertam sekali Nabi Adam kita ucapkan masa ruh die sampai ke pusatnya.


So dengan ni jangan la kite abaikan kalimah2 lain sebab kalimah lain pon ade rahsia-rahsia yang tersendiri.
ape yang penting, jangan jemu nak ucapkan kalimah2 yang baik2 ni dalam seharian kita.   ^___^

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Thursday, April 19, 2012

Incik Mie bagi Ni....

Assalamualaikum pada membe2 yang berpasangan jarak jauh. :)
Buka Tagged tadi dapat ni dari Incik Mie Si Jantung Hati

l
l
l
V






Salah satu cara perhubungan jarak jauh. (^^,)
Thanks Mie,


jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Ok tak?

Assalamualaikum gugurls pipi licin merah gebu semue. Aku try buat doodle tadi berpandukan tutorial from youtube. Lupa pulak sape punye video.

And this is my first doodle trial    ^___^


Cute tak?? Bulat je. Tengok creator die la bulat ke tak.
Ok tak??

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Fakta Cinta Dan Percintaan

Assalamualaikum pada hati-hati yang dirundum rasa kecewa sebab tak ade teman hidup lagi. Jangan sedih-sedih ye. Tak bermakna bercinta sekarang akan bahagia selamanya. Setiap yang bermula pasti ada pengakhirannya. Tapi tak semua macam tu. Bergantung pada takdir dan jodoh yang telah ditentukan.

Soalan Mencabar Minda Yang Diajukan Kepada Orang Single : 




Bila nak cari boyfriend?



Bila nak kahwin?



Bila nak tamatkan zaman bujang?



Persoalan-persoalan yang merimaskan fikiran dan emosi. tension kalau diajukan soalan-soalan ni. Biasa la mulut orang tak boleh nak tutup. Bila dah kahwin pon orang tanye jugak bila nak dapat anak dan sebagainya.

Ok, kat sini aku nak dedahkan beberapa fakta yang akan buat korang terkejut.


Fakta yang Perlu Tau Tentang Cinta dan Percintaan 




Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor dari kekuatan mental dan bukannya kekuatan fizikal.


Tak perlu bazirkan emosi kepada seseorang sehingga kita tahu dialah pasangan ideal untuk kita.



Di dalam dunia sekarang lebih ramai perempuan yang tidak berkahwin berbanding lelaki yang tak berkahwin.


Untuk berjaya dalam percintaan, kita perlu tau kekuatan diri diri kita dan digunakan untuk memikat pasangan.


Pasangan ideal kita satu dalam seratus atau mungkin satu dalam seribu. jadi kita perlu jumpa ramai orang sehingga kita benar-benar jumpa pasangan idaman kita.


Saiz badan dan fesyen pakaian bukan penarik perhatian pasangan tapi cara kita mengetengahkan penampilan diri dan pakaian kita itu yang menarik minat pasangan.


Jangan bercinta dengan seseorang kerana rasa simpati kepadanya.



Minda kita adalah aset yang terbaik.


Semua fakta ni tepat. Tak perlu la tunggu putera raja atau puteri mahligai datang ketuk pintu rumah. Tapi letakkan diri sendiri kat tempat pemandu dan cari putera idaman dan puteri kayangan dan berbahagialah.
jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih