Friday, April 20, 2012

Alhamdulillah~~

Assalamualaikum korang semua yang sihat2 belake. Alhamdulillah kan sebab masih diberi kesihatan dan peluang untuk hirup udara segar bumi Allah ni. Syukur kehadrat-Nya. (^^,)

ok, korang semua tau tak ape  kalimah Allahdulillah ni? Nak tau? Baca kat bawah tu. Senarai rahsia Alhamdulillah. ^___^



memabawa maksud Allah SWT terpuji sebelum dipuji oleh sape-sape, same ade dipuji atau tak Allah tetap terpuji sejak azali sampai bila-bila.



Alhamdulillah ade 8 huruf and pintu syurga jugak ade 8. Jadi, sape yang mengucapkan kalimah Alhamdulillah ni dengan ikhlas and sepenuh hati, die layak untuk masuk 8 pintu syurga ni nanti.



Alhamdulillah ni menunjukkan seluruh pujian dan syukur yang diucap oleh semua orang termasuk malaikat yang jaga Arasy, yang jaga Qursi Allah, seluruh penduduk langit bumi, Nabi-nabi dan jugak Rasul-Rasul.



Kalimah Alhamdulillah ni ialah kalimah yang pertam sekali Nabi Adam kita ucapkan masa ruh die sampai ke pusatnya.


So dengan ni jangan la kite abaikan kalimah2 lain sebab kalimah lain pon ade rahsia-rahsia yang tersendiri.
ape yang penting, jangan jemu nak ucapkan kalimah2 yang baik2 ni dalam seharian kita.   ^___^

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Thursday, April 19, 2012

Incik Mie bagi Ni....

Assalamualaikum pada membe2 yang berpasangan jarak jauh. :)
Buka Tagged tadi dapat ni dari Incik Mie Si Jantung Hati

l
l
l
V






Salah satu cara perhubungan jarak jauh. (^^,)
Thanks Mie,


jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Ok tak?

Assalamualaikum gugurls pipi licin merah gebu semue. Aku try buat doodle tadi berpandukan tutorial from youtube. Lupa pulak sape punye video.

And this is my first doodle trial    ^___^


Cute tak?? Bulat je. Tengok creator die la bulat ke tak.
Ok tak??

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Fakta Cinta Dan Percintaan

Assalamualaikum pada hati-hati yang dirundum rasa kecewa sebab tak ade teman hidup lagi. Jangan sedih-sedih ye. Tak bermakna bercinta sekarang akan bahagia selamanya. Setiap yang bermula pasti ada pengakhirannya. Tapi tak semua macam tu. Bergantung pada takdir dan jodoh yang telah ditentukan.

Soalan Mencabar Minda Yang Diajukan Kepada Orang Single : 




Bila nak cari boyfriend?



Bila nak kahwin?



Bila nak tamatkan zaman bujang?



Persoalan-persoalan yang merimaskan fikiran dan emosi. tension kalau diajukan soalan-soalan ni. Biasa la mulut orang tak boleh nak tutup. Bila dah kahwin pon orang tanye jugak bila nak dapat anak dan sebagainya.

Ok, kat sini aku nak dedahkan beberapa fakta yang akan buat korang terkejut.


Fakta yang Perlu Tau Tentang Cinta dan Percintaan 




Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor dari kekuatan mental dan bukannya kekuatan fizikal.


Tak perlu bazirkan emosi kepada seseorang sehingga kita tahu dialah pasangan ideal untuk kita.



Di dalam dunia sekarang lebih ramai perempuan yang tidak berkahwin berbanding lelaki yang tak berkahwin.


Untuk berjaya dalam percintaan, kita perlu tau kekuatan diri diri kita dan digunakan untuk memikat pasangan.


Pasangan ideal kita satu dalam seratus atau mungkin satu dalam seribu. jadi kita perlu jumpa ramai orang sehingga kita benar-benar jumpa pasangan idaman kita.


Saiz badan dan fesyen pakaian bukan penarik perhatian pasangan tapi cara kita mengetengahkan penampilan diri dan pakaian kita itu yang menarik minat pasangan.


Jangan bercinta dengan seseorang kerana rasa simpati kepadanya.



Minda kita adalah aset yang terbaik.


Semua fakta ni tepat. Tak perlu la tunggu putera raja atau puteri mahligai datang ketuk pintu rumah. Tapi letakkan diri sendiri kat tempat pemandu dan cari putera idaman dan puteri kayangan dan berbahagialah.
jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Wednesday, April 18, 2012

Tips Cinta Jarak Jauh

Assalamualaikum to loving couple sekalian, tengah happy ye. Bagus la happy selalu selagi boleh happy. Hari ni aku nak story about some tips untuk sape2 yang bercinta jarak jauh macam aku ni, jarang dapat jumpa pasangan. Bukan minta untuk menjalinkan hubungan jarak jauh ni, tapi bila keadaan memaksa, jadi terpaksa.

Bila masing-masing jauh, perasaan rindu makin hari makin tebal. Perit memang perit, tapi setiap dugaan mesti ada hikmah. Setiap halangan pasti ada jalan penyelesaian. Ramai yang kata hubungan jarak jauh ni tak boleh tahan lama. Tak semua macam tu, bergantung pada jodoh masing-masing.

ok, aku taknak intro panjang-panjang, ikuti beberapa tips ni untuk jadikan hubungan berkekalan ^___^


Tanam sifat percaya pada pasangan masing-masing.

Bukan benda mudah untuk duduk berjauhan ni, bila rindu otak mula fikir negatif, setia ke die kat sana. Kepercayaan adalah perkara penting dalam situasi ni, Elakkan anggapan negatif terhadap pasangan kita.  hadirkan sifat percaya antara satu sama lain demi menjaga hubungan suci ni. kalau saling menyayangi, Istilah Curang dan tak setia tiada dalam kamus hidup.



Dari sms ke snailmail.

Seriously, cara ni sweet sangat. Dari sms ke snailmail. bunyi macam old fesyen gitu kan. but disebalik old fesyen ni la dapat elak rasa suram dalam hubungan jarak jauh ni. Sebab if sms, boleh dihantar hari2 setiap ketika, kalau terlampau kerap hubungan boleh jadi suram. Bila under surat, ia makan masa gak lama dan masa ni boleh menimbulkan rasa rindu dalam hati terhadap pasangan and akan tertunggu-tunggu kandungan surat tu. Sweet kan. Memang cara percintaan oran dulu-dulu lagi manis berbanding zaman serba cangih ni. 



Surprise Present 

Buat kejutan demi kejutan buat pasangan. Tak perlu tunggu special day untuk beri hadiah pada dia. Rasa ada sesuatu nak bari kejutan, just do it. sebab dari situ boleh pupuk rasa sayang and cinta yang tebal. Buat pengorbana yang membuatkan dia menghargai diri kita atas pengorbanan kita terhadap dia, macam contoh lawatan mengejut ke tempat dia.



Webcam.

Sekarang dunia dah serba canggih, mustahil masih ada yang tak tau pasal webcam ni. kita boleh webcam dengan pasangan waktu rindu yang sedang membuak2. But jangan terlalu kerap, sebab ia boleh menimbulkan rasa bosan terhadap pasangan. Sweetkan, tatkala webcam, senyum, lepas rindu, dengar suara. saat manis yang tak dapat dihuraikan. tapi harus ingat, jangan kerap.

So thas all from me, i hope u guys enjoy my entry today.
try to use ur own creativity to make ur relationship always better walaupun berjauhan ok. ^___^....V peace!!

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Tuesday, April 17, 2012

#WW : Wallpaper for Corby ll

cara2 dapatkan wallpaper ni, korang just :
1. klik kat wallpaper yang korang nak
2. then bile dah keluar korang right klik kat wallpaper tu
3. lastly u all tekan save image ok. ^___^

if korang ade any request wallpaper type or for different model phone,
Bella cuba dapatkan ok..

p/s: this wallpaper just for corby ll je coz dah fixed size for corby ll screen.
jangan lupe tinggal jejak korang kat komen k. Thanks (^^,)
















































jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih