Saturday, February 05, 2011

motorbike vs skuter vs ex5m

assalamualaikum...
motorbike


hari tu, mase dalam perjalanan balik dari shah alam, mase tu dah tengah malam dah. dalam pukul 12.30 kot. cam tu la. mase tu kat atas jalan pun dah kurang dah pengguna die, kerete pun dah kurang, tapi, biase la kan jalan k.l, lengang die cam seboknye jalan-jalan lain kan, so faham-faham je la k.




mase tu, ade la satu motor besar ni lalu tau sebelah kerete aku, smart gile motor tu, motor je la, tuan motor tu aku tak tau la hensem ke tak sebab die pakai helmet full face punye., motor tu warna hitam putih memang smart la. mule-mule motor tu tak de la laju sangat sebab aku sempat la nak usya part-part motor tu kan.... pastu tibe-tibe tuan motor tu kan, die pusing ke belakang, pastu terus die pecut wa cakap lu...




lepas tu kan, tau tak ape yang aku nampak? hehe....
aku nampak ade satu skuter ni ha kat belakang motorbike tu... bukan men laju lagi skuter tu pecut, gile la... beeterbangan habis baju si penunggang dkuter tu.. hahaha... nak pecah perut den... tapi pakaian orang yang nek skuter tu kan, same je cam yang nek motorbike tu, aku ase dorang tu geng la... saje nak test kot sape lagi hebat kan... tapi agak-agak la kan, motor korang tu jauh berbeza, fungsi pun ade yang tak same, memang la same-same motor kedue duenye, sumer orang tau tu kan... so hehe... pikir la sendiri....


skuter
skuter nak dibandingkan dengan motorbike, huh memang tak la kan. hehe.... kuasenye memang jauh berbeza. kalau la skuter tu leh cakap la kan, mau je die cakap tuan die tu kurang cerdik, tak reti ke nak fikir, sakit die dibuatnye. mane leh skuter nak lumbe ngan motorbike, mau putus 2 skuter tu kalau wat race kan.. hehe...
tak beragak betul kan...
tak cukup dengan tu, kelakuan si penunggang skuter ni pun same cam yang nek motorbike tadi, pusing pandang belakang pastu cube memecut motor masing2 dengan kelajuan yang maximum mungkin. tapi kalau skuter, faham-faham je lakan kelajuan die takat mane je kan... 

nak tau kenapa? sebab.....

ex5
sebab....
ade ex5 menyusul kat belakang diorang... geng diorang gak agaknye sebab baju sejenis je, kaler je lain-lain... 
tapi kan... yang nek motor ex5 nie, die pakai helmet tembikai... tau kan helmet tembikai tu cam ne? ala yang sekerat je tu... ala yang selaku orang cina pakai tu... ha.... yang tu la... btol la tu... ha btol dah tu.... 
tapi kan motor ex5 nie leh tahan gak la kalau nak wat race kan sebab aku selalu gak la tengok kan kat jalan-jalan yang dekat dengan tempat aku tu, dak-dak kat citu race gune ex5 je... tu pon motor mak bapak agaknye kan... haishhhh.... pe la nak jadi ngan dak-dak zaman sekarang nie... hmmmm....

tapi kan, cube korang pikir, elok ke race ni kalau tak kene pade tempat die? jalan raye yang sumer orang gune tu, korang g wat track race korang, pe jadah nye? kalau korang je yang de kat jalan tu, boleh la dikatekan tak pe kan, but,... tak jugak, sebab jalan raye yang orang ramai gune ni, ne penah tak de orang gune kan, kecuali time tido je, tu pun de gak orang gune, yang keje-keje lewat-lewat malam tu, cam pemandu lori ke ape ke, bahaye gak kan, diorang bahaye, korang yang race pun mengundang bahaye gak pade orang lain. tambah-tambah yang race nie, korang ngan motor je pun, blelanggar ngan lori, jadi lempeng korang.. berkocai ha....

nak ke korang jadi cam tu? 

ala,,, korang bukan nak pikir pon tu sume kan,,, yang penting korang seronok kan race tu... mati kene langgar sebab race pun seronok gak kan??? baru la jiwe race kan... hmmmm... macam-macam la... so masing-masing dah besar panjang, dah ade akal yang waras leh pikir sumenye.... terpulang la k...

wassalam....




jangan lupa follow blog nurul k ^___^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih