Saturday, April 30, 2011

jangan merokok



jangan merokok...
sayang. i x suke la u isap rokok. u ni, macam la i x bagi u makan nasi, yang u gatai nak isap rokok jugak tu kenapa? u ni, membazir je tau u isap rokok tu. ape yang u dapat bile u isap rokok? cube u bagitau i ape yang u dapat. i sedih la dengan u. u ni x faham ke kesedihan i nie? u x nampak ker?

u ni memang bute mate hati la u. u tak perasan ke? bile u isap rokok, semua orang pandang u x puas ati je tau. hah? ape? u kate xde? u ni memang la... hati u tu hati batu ke concrete? ape? x kisah? u ni boleh cool lagi ker? memang la u nie... i rase mak u memang lahirkan u dalam peti ais la... sebab tu u tak de perasaan kan. ape punye manusia la u nie. 

jap. bek u dengar i nak cakap nie... eh x... maksud i, u kene bace ape yang i tulis nie. u... merokok ni kan u, buat mulut u bau longkang tau tak u. hah? u kate xde bau? what the fuu u kate xde. memang la sebab bau u dengan bau u sebijik sebuntat same bau macam longkang tau tu yang u x prasan tu bau u yang busssssuk tu.... sumpah i cakap... u selesa ker? dah la mulut busuk... duk sebatu pun dah berbau tau. 

bukan setakat tu jr u.... gigi u dah la kunig... siap ade hita-hitam lagi. eiiiuuuwwwww... u tak malu ker? owh ptut la... baru i prasan, kalau u senyum or gelak, mesti u caver semacam jer... selama nie i ingat u cover macho, uper2 nye u cover gigi kuning u yer... hahahaha.. padan muke u, sapa suh u isap rokok... amek kau...

jantung u mesti dah rosak kn... u. u x pernah belajar ker? sumer orang tau yang rokok ni rosakkan paru2 kite. bukan setakat u sorg jer yang kene. orang sekeliling u pun kene tempias sekali tau x... u ni... dah la u tempah tiket untuk u mati awal. pastu tiket yang u tempah tu dah la ke nerake. hah ape die? u solat penuh? memang la u solat penuh, tapi yang u gi isapa rokok kat tempat awm tu wtpe? u dah tempah tiket untuk orang sekeliling u selaki tau untuk diorang mati awk dari u... u ni boleh dikire pembunuh bertopengkan alim ulama tau... u fikir la sendri... orang sekitar perokok berisiko mati dulu kerana kesan die lagi dasyat tau... 


ni ha kandungan dalam rokok
 u tengok la sendiri kandungan rokok yang u isap tiap2 ari yang berkotak-kotak tu... kalau dah dalam sebatang dah macam nie, yang u isap berbatang-batang tu macam mane la pulak kan... bile u nak insap nie? u tengok tu. bahan bakar untuk roket pon de dalam rokok tu.bukan tu je, karbon kat exhaust kete pon ade u, bahan cat la, gas untuk kumbahan pun ade, acid tu la acid ni la,pencuci toilet la, x ckup tu je, racun serangge la. bahan pelarut industri lg, bahan yang orang gune untuk buat lilin pun ade dalam rokok u,bateri la... ni ha cecaie yang dalam lighter tu pun ade u... u tak serm ke? tak ngeri ker? ape punye orang la u nie... tuhan mestidah tarik nikmt u kan... tu yang bende ni u rase sedap tu.  insap la cpt u... x sanggup i.


eh same macam u la ni
u... ni la kaum kerabat u kan... xyah nak bohong i la k. i kenal la orang2 macam u nie. eh jap... same l cam muke u... memang seiras... 
em u nie kan. i berkias pon u tak faham ker? i cume nak cakap yang bile u isap rokok, u xde beze la dengan menatang nie. xde beze la antare u dengan die nie. same je... tapi die xpe la sebab die cume dianugerahkan otak sahaje oleh Allah, tp xde akal. u tu yang ade otak dan jugak akal tu pun same je cm die nie. so ape u nak kate?  nak marah? marah la... ade i kesah? i cakap nie semua sebab i sayang u tau... kite kan saudare semanusia. tapi kalau dah u sendiri nak jadi saudare se binatang dengan menatang nie, i tek leh halang u. terpulang la kat u, u dah besar panjang... u pikir la sendiri. but u... i nak ingatkn u dengan i bende....


innalillah
u... nti kn ni la u kan jadi. memang la semua orang akan mati, tapi u punye mati lagi tragis u tau. dah la mati sebagai pembunuh yang tak dihukum kat dunie,... tunggu je la hukuman ngeri kat akhirat tu... padan muke u... idah nasihat dah u... selebih nye u pertinbangkan la sendiri gune akal waras u tu... u tanye kenapa u mati sebagai pembunuh? ish u nie,,, bengap ke ape? u isap rokok, orang lain terhidu asap rokok u tu akan dapat habuan penyakit jugak tau... ha dah boleh fikir dah? hahahah babai u....


jangan lupa follow blog nurul k ^___^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih