Tuesday, May 03, 2011

My BlOg My RuLeS lA...

kalau u tak suke pun, ade i kesah ke?? ade ke? tak de maknenye.
i buat blog ni untuk diri i, kepuasan diri i. bukan untuk kepuasan diri u.
suke hati i la, i nak buat ape pun dengan blog i. u nak sebok-sebok nak kritik ape pasal?
blog i macam ni ade ganggu gugat blog u ke??
tak ade kan.
so please jangan jadi busy body boleh? i tak pernah kritik blog u tau.
setiap hari i jengok blog u, i tak ade pon terlintas nak kritik blog u.




kecewe i dengan care u tulis entry u yang 1 tu.
i rase bukan i sorg je yang kecewe dengan u, mesti ramai lagi yang bace akan kecewe.
ape tak nye, u buat entry u tu macam la blog u adalah blog yang tebek sangat.
macam la blog u tu best sangat.
kosong je. bosan tau.




koleksi lagu!!!

u kalau i nak letak autoplay music ke, itu ikut suke i la. blog i kan.
u tak suke u blah la. i tak pernah pakse u bace blog i pon.
suruh ape tah lagi. my blog my rule la. u sebok nape? ade u rugi ke kalau blog i cam ni?
u dengki ke?
tak payah la u nak dengki dengan blog i, blog i ni tak ramai follower macam blog u.
so u tak payah la risau ok. follower u dah beribu dah.
blog i ni tak kan dapat follower seramai u. i tak harap pun semua tu.
i buka blog i pon untuk i membebel kat situ. bukan dengan harapan nak kutip follower pon.


mase sentiasa bergerak tinggalkan kite


lagi satu, kalau i nak letak jam dinding ke, jam tangan ke, jam loceng ke, menare jam ke. 
suke hati i la. tu hak i. 
u tak nak letak tu u punye pasal la. ade i peduli?
u i letak jam ni ade sebab tertentu.u pae tau? tau nak komen orang je.
cube la u fikir lua kotak sikit. kite ni hidup untuk kesejahteraan semua. bukan hidup sengsorang. jadi kene l buat terbaik untuk orang sekeliling. nak senang sendiri u pegi dok hutan la. kat situ tak de sape pun yang u perlu jage hati.
jam di blog i ni, i letak supaya klsu sape-sape yang datang jengok blog i, die tak leka sangat. buatnye mase die jengok tu dah masuk waktu solat, die bleh tengok jam tu same ade dah lewat ke awal lagi. supaye die tak leka. rtak lupe tanggung jawab die yang satu tu. 
senang jugak untuk die tak payah nak angkat-angkat tangan nak tengok jam. alang-alang dah bace. jeling sebelah ade jam. senang kan. i tak nak susahkan kawan-kawan i.
u je yang tak fikir matang. tau nak hentam orang je.
lain kali u fikir jauh sikit ek, jangan bataskan pemikiran u kat bawah tempurung tu je ok.
tak rugi pon.

jadual waktu solat
i letak jadual ni pun, bukan sebab nak bagi nlog tu nampak cantik. tapi i ade sebab i tersendiri.
i tak nak kawan-kawan i tinggal solat. so i letak la jadual ni.
sekurang-kurangnya diorang boleh tengok waktu-waktu solat dan boleh menorong diorang bersolat.
kite ni, kalau nak senang kemudian hari, jangan fikir diri sendiri. 
semua orang nak masuk syurga. 
so same-same la tolong sesame kita untuk kumpul pahala.
takkan nak masuk syurga sorang-sorang kot.
takkan nak lepas diri sendiri je kot.
tamaknye. tamak-tamak tak masuk syurga la derrrrr....
masuk syurga same-same...
u nak masuk neraka u masuk la sorang-sorang... i dengan kawan-kawan i nak masuk syurga...

2011
ha kalender ni pun i letak sebab i nak semua ingat yang usia kite semua ni makin bertambah, bukan makin berkurang. usia makin bertambah, tapi tempoh hidup kite makin berkurang.
berganjaknye 1 hari, jangka hayat kita juga berkurang 1 hari. 
u tak boleh fikir lagi ke kebaikan tentang semua ni?
kite ni makin hari makin tue. 
mane ade orang makin hari makin mude. ingat ni dalam dunia magika ke? minum jamu boleh mude bertahun-tahun... sorry la derrrr... tak der nye semua tu...
so kena la fikir matang. 
cube rangsang minda u untuk fikir sesuatu perkara secara positif.
baru orang respect u.
kalender ni boleh ingatkan kite yang tarikh kematian kite makin menghampiri kite.
ok?

cuaca dunia... hahahaha


i kalau boleh nak jugak letak laporan cuaca ni kat blog i. cume i tak jumpe je lagi widget bende ni. 
kuarang cari kot.
nak tau kenapa i nak letak? ape? semak? bia la semak, yang penting bawak kebaikan pade semua.
nak tau kenapa? sebab melalui laporan cuaca ni, setiap pembaca blog i akan tahu keadaan dunia kita ni. cuaca sekarang tak menentu.
jap hujan jap panas, ribut la taufan la, anjir la. kilat la. 
tak menentu. 
jadi, pembaca yang lain boleh berhati-hati dan boleh muhasabah dan muhasarawak diri masing-masing supaya tak lupa pada yang 1 kat atas sane. 
seronok-seronok jugak. tapi tanggung jawab jangan lupe. 
kalau Allah nak turunkan musibah tu, bile-bile mase je boleh. jika Dia berkehendak.
kite je yang kene berhati-hati sebab bencana dah semakin kerap berlaku hanye sebab segelintir yang lupe daratan, semua tanggung risiko kematian. 
so renung-renungkan lah ok u....

kedudukan kita dimana?


ni pon i masih tak jumpe lagi. harap-harap ade la widget bende ni.
i nak letak kat blog i.
i nak semua kawan-kawan i sedar yang diri kite ni kecik je. dunia ni pun kecik je.
so supaya diorang tak lupe diri macam u. hahahaaha
bia semua tahu kedudukan kita, 
tak perlu nak bangga dengan kesenangan seciput yang kita ade.
semuanya hak Dia. sekali Dia nak tarik. lesap habis semua.
kita i dah la manusia di akhir zaman, dunia pun dah nak kiamat. sekali Dia lipat dunia ni, hancur berkecai, 
setakat kita ni berderai lunyai la..
so cuba fikir dalam-dalam ok.....
dan jangan fikir diri u tu paling best ok...
kita ni bukan sepanjang masa akan disanjung. ade ketika kita akan jatuh juga kalau kita lupa diri dan bongkak.
lain kali, nak buat ape-ape, fikir dulu baik buruk die ok...
untuk kesejahteraan semua.
bukan diri sendiri je 
ok u...

i penat la membebel.... u la....
saje je wat i panas hati bace blog u tadi...
dah la... malas nak layan u...

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

2 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

marah ke perli nih? :)

JaRyiE jEmArYiE kOo said...

hehe... luahan hti je...
perli la jgk kot pd dotdotdot..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih