Sunday, August 28, 2011

apa perempuan zaman sekarang buat sehari sebelum raya

assalamualaikum....

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin!!!
tanda seru tu bukan marah ye... tu tanda excited. heh~

nama samaran baru saya : Cik J

esok pagi cik j dah nak gerak balik kampung cik j dah kat kota bharu kelantan.
so malam ni la peluang cik j ade nak wish kat korang semua selamat hari raya...
sebab kat kampung cik j xde wifi. 

tak sabar sebenarnye nak balik kampung ni, maklum lah, dah lama tak balik kan. setahun sekali je balik. huhu
nak buat macam mana kan, masih diperantauan menuntut ilmu.. cewah....

ok, cik j tau yang dah lama sangat cik j tak update blog cik j ni.. maklum la busy sikit.
lagipun cik j jarang melekat dengan lappy. banyak masa dihabiskan dekat makmal ujikaji.

ok, macam tajuk yang cik j kali ni.. yang kat atas tu, cij j nak story sikit ape yang gadis2 baya cik j tengah buat ape sekarang....

pertama : melekat kat utube tengok hijab tutorial.

sekarang ni kan musim berselendang. tiap2 hari pakai selendang, pegi kelas berselendang, pegi beli juadah berbuka berselendang, pegi shopping, pegi tarawih, pegi mana2 pun mesti berselendang.
jadi bila tiba hari raya nanti, masing2 mesti lah nak kelihatan lain dari yang kebiasaan.
nak jadi queen of the aid.
so kene la cari gaya belit selendang yang paling kreatif and paling cun dialam semesta ini...
tak terkecuali la cik j ye.. heh~

kedua : usha majalah fashion tengok gaya rambut

ni bukan setakat si gadis ni. si jejaka pun join sekali.
sape nak ditinggalkan dalam arus fashion dunia sekarang ni kan, tak da sape pun.
nak gaya kerinting ke lurus? kerinting ke lurus? hermmm~~~~
si lelaki plak.
nak buat pacak ke ek tahun ni? tahun lpas dah gaya messy.. ke botak? 
cam askar plak.
gaya rambut kpop group super junior la plak kali nie.
ne tau ade awek sangkut.

macam2 kerenah ada....

ketiga : jahit manik pada baju kurung :

padahal dekat baju kurung die tu memang dah penuh pun dengan labuci and manik2... 
tapi masih tak berpuas hati lagi..
katanya, alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke ketiak...
labuci dah beli setengah kilo, pasang la sumernye. baru bergaya 
raya tahun ni kan. 
dari jauh dah nampak... silau je...
silap2 nak pakai pun susah, berat dengan labuci tu sume...
hehe

keempat : tengah test kasut baru

kasut baru beli kat pavilion la katekan... kene la test dulu...
kalau bleh bawak tido sekali malam raya...
berjalan depan cermin, sambil catwalk...
sanggup tu beli cermin 2 rengget, sebab senang boleh letak kat bawah nak cermin kasut kat kaki kan
kene la cermin kat bawah macam kat kedai kasut. baru puas hati.
silap2 ada tu yang sanggup cukur bulu kaki...
jangan dik oi... haram tau..

kelima : buat kueh raya la.. apa lagi..

kueh ape yang tak ade, sumernye ade, semperit, tart, almond london, chocolate chips, 
bantal buruk, popia gulung, corn flake madu,
kueh bangkit.. ha ape lagi... cik j pon tak tau.
rumah dah macam kilang biskut...
boleh la join IKS lepas nie. jadi peniaga kueh raya plak...


keenam : ha, yang ni lain sikit... berbloging

salah seorang nya ialah cik j...
haha, and blogger2 tegar yang lain tu... 
orang kata, lain orang lain perangai and tabiat...
ni la tabiat kita masing2 berbeza2... so tak boleh la nak kate ape kan...
cewah.. hehe... backup diri ni...~~





jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih