Friday, April 20, 2012

Alhamdulillah~~

Assalamualaikum korang semua yang sihat2 belake. Alhamdulillah kan sebab masih diberi kesihatan dan peluang untuk hirup udara segar bumi Allah ni. Syukur kehadrat-Nya. (^^,)

ok, korang semua tau tak ape  kalimah Allahdulillah ni? Nak tau? Baca kat bawah tu. Senarai rahsia Alhamdulillah. ^___^



memabawa maksud Allah SWT terpuji sebelum dipuji oleh sape-sape, same ade dipuji atau tak Allah tetap terpuji sejak azali sampai bila-bila.



Alhamdulillah ade 8 huruf and pintu syurga jugak ade 8. Jadi, sape yang mengucapkan kalimah Alhamdulillah ni dengan ikhlas and sepenuh hati, die layak untuk masuk 8 pintu syurga ni nanti.



Alhamdulillah ni menunjukkan seluruh pujian dan syukur yang diucap oleh semua orang termasuk malaikat yang jaga Arasy, yang jaga Qursi Allah, seluruh penduduk langit bumi, Nabi-nabi dan jugak Rasul-Rasul.



Kalimah Alhamdulillah ni ialah kalimah yang pertam sekali Nabi Adam kita ucapkan masa ruh die sampai ke pusatnya.


So dengan ni jangan la kite abaikan kalimah2 lain sebab kalimah lain pon ade rahsia-rahsia yang tersendiri.
ape yang penting, jangan jemu nak ucapkan kalimah2 yang baik2 ni dalam seharian kita.   ^___^

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih