Tuesday, May 03, 2011

KaLaU pAkWe NaK sExS.... tInGgAlKaN sAjE

seperti orang lain, saya juga melalui zaman remaja yang banyak pengalaman manis dan jugak menyeronokkan. 

namun kepada pasangan yang sedang dilamun cinta, janganlah hanyut dalam keseronokan sehingga snggup buat diri merana. 

tak dapat dinafikan, bila bercinta ni ada di kalangan mereka yang sanggup menyerahkan segalanya termasuklah maruah diri kepada pasangan.

nasihat saya, terutama kepada gadis-gadis remaja semua, kalau nak tunjukkan kasih sayang tu, banyak caranya dan bukan dengan menyerahkan maruah diri anda kepada pasangan. kalau nak tunjukkan atau pun nak buktikan pada pakwe anda, bukan dengan melakukan hubungan sexs, kalau betul-betul sayang, anda tidak akn snggup untuk menyentuh antar satu sama lain sebab tak nak orang yang disayangi mendapat dosa. betul x?

saya akui, ada sesetengah gadis yng tergoda dengan ajakan sexs luar nikah atas alasan taknak pakwe meninggalkan mereka. bila situasi ini, elakkan terlanjur dan tinggalkan sahaja pakwe tu sebab dah terang lagi bersuluh dah yang pakwe korang yang disayangi tu tak boleh pakai punye orang. tinggalkan je pakwe korang yang hanya tahu mengambil kesempatan tu. tak rugi pon. percaya la. 

so fikir-fikirkannya ok....

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih