Wednesday, March 02, 2011

rindu sesangat...

ma...
yu rindu la kat ma...
rindu sangat-sangat....
tambah-tambah tadi kawan-kawan sembang pasal mak diorang....
diorang cakap best setiap kali balik rumah kan, mak diorang masak makanan yang diorang suka...
pastu diorang cakap kat yu yang rugi yu dah tak ada mak...
bukan yu mintak ma pegi awal-awal...
kalau boleh yu nak ma ada sampai bila-bila... 
kadang-kadang yu selalu bayangkan ma ada...

ma...
ma igt tak lagi dulu masa ma ada dengan yu kan...
masa yu kecik-kecik dulu tu...
yu tido dengan ma...
bangun pagi ma jerang air panas wat mandi sebab air perigi sejuk...
pastu kalau ma g keje yu selalu tepon tanya ma nak balik pukul berapa...
hehe... sekarang tak boleh nak tepon dah...

ma....
yu igt lagi masa tu yu kene ejek dengan kawan-kawan kat kampung...
ma gi marah diorang sebab ejek yu tak ada ayah...
senyum bangga yu masa tu sebab ma ada...
tapi sekarang dah tak ada dah orang yang boleh marah kawan-kaawan yang ejek lagi...

ma...
masa ma sakit yu tak jaga ma elok-elok kan ma...
yu ada nampak ma nangis satu hari tu...
ma nangis sebab yu tengking ma kan...
yu jahatkan masa tu ma...
ma marah yu lagi tak???
ma ampunkan yu tak???

ma...
masa ma sakit...
ma selalu makan nasi dengan ikan kering je dan berkuahkan air masak...
tapi yu tak pernah amek peduli pasal tu semua...
tak pernah fikir apa yang ma rasa masa tu...
dah la ma tidur pon sambil duduk... 
tak dapat nak baringkan badan....
nanti ma akan sesak nafas...
tapi yu, sedap je lena kat atas tilam...
kadang-kadang ma tak dapat tidur pun semalaman...
ma cube gerak yu tapi yu tak kesahkan ma kan....
jahatkan yu ni ma...
yu anak derhaka kan ma...
ma marah yu lagi tak ma???

ma...
yu ingat lagi masa ma belum sakit...
ma selalu wat yu ketawa...
tapi bila ma sakit yu tak pernah kesah perasaan ma pun...

ma...
yu rindu kat ma...
rindu sangat-sangat...
kalau ma ada kan best....
yu tak perlu nak tumpang kasih pada keluarga orang lain...
kenapa ma gi awal sangat???
ma kata nak tengok yu masuk universiti...
kenapa ma tak nak tunggu dulu???

ma...
ustaz cakap kalau derhaka pada ibu kita tak dapat cium bau syurga pun ma...
ma ampunkan yu tak ma???
yu dapat masuk syurga tak ma???
ma... yu rindu kat ma...

ma...
sekarang ni yu dah dewasa ma...
yu dah solat penuh...
setiap kali lepas yu solat yu selalu doakan ma...
yu nak ma masuk syurga...
yu nak tambah pahala ma...
tapi yu nak mintak ampun juagak sebab kadang-kadang yu tinggal jugak solat...
yu mintak ampun ma...
ma ampun yu tau...

ma...
dulu yu cuma tak ada ayah...
sekarang ma pun yu dah tak ada jugak...
yu malu la tumpang kasih sayang orang lain ma...
kenapa ma tinggal yu awal-awal???
yu tak sempat nak wat ma bangga...
masa ma pegi pun dalam keadaan yu yang tak mampu nak fikir matang...

ma...
kawan-kawan cakap diorang nak hantar mak diorang ke mekah bila diorang dah ada keje bagus...
tapi yu nak hantar sape ma???
diorang cakap nak jaga mak diorang...
yu nak jaga sape ma???

ma...
yu rindu ma sangat-sangat...

ma... 
ampunkan salah silap yu ye...

ma...
yu sayangkan ma...
masa ma ada yu jarang cakap kat ma yang yu sayang ma...
tapi yu memang sayang ma...
sayang sangat-sangat ma...

ma...
ma sayang yu tak?? yu sayang ma... 
yu rindu ma...
ma jaga diri baik-baik tau kat sana...
yu akan sentiasa doakan ma...
yu akan selalu sedekahkan pahala pada ma...
nanti kita sama-sama masuk syurga Allah nanti ye...
tapi kalau ma je yang masuk...
yu harap ma gembira...
yu anak derhaka... 
ustaz cakap anak derhaka tak dapat cium bau syurga...
apatah lagi nak masuk syurga...

ma... 
yu sayang ma...
yu sayang ma...
yu sayang ma...

ma...
yu rindu ma...
yu rindu ma...
yu rindu ma...


...[dontjudgeabookbyitscover]...

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih