Wednesday, April 18, 2012

Tips Cinta Jarak Jauh

Assalamualaikum to loving couple sekalian, tengah happy ye. Bagus la happy selalu selagi boleh happy. Hari ni aku nak story about some tips untuk sape2 yang bercinta jarak jauh macam aku ni, jarang dapat jumpa pasangan. Bukan minta untuk menjalinkan hubungan jarak jauh ni, tapi bila keadaan memaksa, jadi terpaksa.

Bila masing-masing jauh, perasaan rindu makin hari makin tebal. Perit memang perit, tapi setiap dugaan mesti ada hikmah. Setiap halangan pasti ada jalan penyelesaian. Ramai yang kata hubungan jarak jauh ni tak boleh tahan lama. Tak semua macam tu, bergantung pada jodoh masing-masing.

ok, aku taknak intro panjang-panjang, ikuti beberapa tips ni untuk jadikan hubungan berkekalan ^___^


Tanam sifat percaya pada pasangan masing-masing.

Bukan benda mudah untuk duduk berjauhan ni, bila rindu otak mula fikir negatif, setia ke die kat sana. Kepercayaan adalah perkara penting dalam situasi ni, Elakkan anggapan negatif terhadap pasangan kita.  hadirkan sifat percaya antara satu sama lain demi menjaga hubungan suci ni. kalau saling menyayangi, Istilah Curang dan tak setia tiada dalam kamus hidup.



Dari sms ke snailmail.

Seriously, cara ni sweet sangat. Dari sms ke snailmail. bunyi macam old fesyen gitu kan. but disebalik old fesyen ni la dapat elak rasa suram dalam hubungan jarak jauh ni. Sebab if sms, boleh dihantar hari2 setiap ketika, kalau terlampau kerap hubungan boleh jadi suram. Bila under surat, ia makan masa gak lama dan masa ni boleh menimbulkan rasa rindu dalam hati terhadap pasangan and akan tertunggu-tunggu kandungan surat tu. Sweet kan. Memang cara percintaan oran dulu-dulu lagi manis berbanding zaman serba cangih ni. 



Surprise Present 

Buat kejutan demi kejutan buat pasangan. Tak perlu tunggu special day untuk beri hadiah pada dia. Rasa ada sesuatu nak bari kejutan, just do it. sebab dari situ boleh pupuk rasa sayang and cinta yang tebal. Buat pengorbana yang membuatkan dia menghargai diri kita atas pengorbanan kita terhadap dia, macam contoh lawatan mengejut ke tempat dia.



Webcam.

Sekarang dunia dah serba canggih, mustahil masih ada yang tak tau pasal webcam ni. kita boleh webcam dengan pasangan waktu rindu yang sedang membuak2. But jangan terlalu kerap, sebab ia boleh menimbulkan rasa bosan terhadap pasangan. Sweetkan, tatkala webcam, senyum, lepas rindu, dengar suara. saat manis yang tak dapat dihuraikan. tapi harus ingat, jangan kerap.

So thas all from me, i hope u guys enjoy my entry today.
try to use ur own creativity to make ur relationship always better walaupun berjauhan ok. ^___^....V peace!!

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

1 comment:

amalyna said...

singgah..
awak di tag :)

http://ladanghatyku.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih