Monday, June 27, 2011

kelebihan wanita bertudung


***$  Dapat pahala.

***$  Tutup aurat (rambut, leher dan dada)

***$  Nampak manis, ayu, sopan dan lembut.

***$  Lingdungi rambut rosak kena hujan dan panas.

***$  Dapat sorok rambut rosak / menggerbang.

***$  Tak habis duit untuk rebonding / kerinting rambut.

***$  Jimat duit untuk dye rambut.

***$  Tak pening nak fikir gaya rambut mse nak cut.

***$  Tak perlu kepoh-kepoh baiki rambut mase dalam train atau kene tiup angin.

***$  Elak dari rambut masuk hidung orang lain mase kat tempat sesak.

***$  Kurangkan penyakit lemah jantung(terkejut tengok rambut, ingatkan hantu)

***$  Tutup kesan hitam bawah leher.

***$  Elak rambut dari pencemaran.

***$  Dapat gayakan tudung yang berbagai dan bergaya.

***$  Elak serangga sesat dalam rambut korang.

***$  Rambut tak masuk makanan pakwe korang mase date.

***$  Jadi orang bertamadun (cukup kain nak tutup aurat)

***$ Mak mertua pasti suka.. (haha.. gatai...)


jangan lupa follow blog nurul k ^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih