Thursday, June 23, 2011

lumrah perempuan yang lelaki perlu tahu,mesti tahu dan wajib tahu.


SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk tapi hanya ingin bermanja dan inginkan perhatian.

CEREWET : bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, tapi cuma mahu lelaki ikut katanya sekali sekala.

HALUS : ibarat sehelai sutera cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya wanita akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan sebagai pengajaran untuk dirinya dan bukan dendam tapi agar dia lebih matang akan datang.

IKHLAS : ikhlas seorang wanita tidak perlu diragui. 

KORBAN : wanita sanggup berkorban apa sahaja untuk seseorang yang amat disayangi. termasuk ibu bapa, anak-anak serta suami. wanita amat TABAH.

PRIHATIN : sentiasa memerhati keadaan sekeliling dalam diam. 

MANJA : walaupun dia seorang wanita yang pandai berdikari, naluri seorang wanita masih lagi tetap seorang wanita. suka bermanja bukan sahaja pada insan yang bernama lelaki, namun juga sesama kaum.

EGO : wanita yang terlalu sayangkan kekasihnya akan mengenepikan egonya bila berhadapan dengan orang yang dicintainya itu. dan juga ego wanita BERTEMPAT.

CINTA : cinta pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan yang paling mulus. rebut la cinta tu.

SEKS : seks bukanlah segala-galanya pada wanita. kerana wanita diciptakan dengan 9 NAFSU dan 1 AKAL nafsu yang banyak dan tidak tertumpu pada satu sahaja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 AKAL dan 1 NAFSU. fungsi lelaki adalah untuk membimbing wanita dan bukan MENGHANYUTKAN mereka.

jangan lupa follow blog nurul k ^___^

1 comment:

~~Ticer Wann~~ said...

setuju... especially yang last tu... lelaki perlu membimbing bukan menghanyutkan wanita...

jemput ke blog
Betulkan...anda mampu mengubahnya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih