Tuesday, June 28, 2011

tarikh penting Islam yang di abaikan...

Assalamualaikum...

petang tadi idea pasal tudung. semua pasal bertudung... 
ala..sape yang belum baca boleh klik sini dan jugak yang >> ini <<...

ok, malam ni pulak nurul nak cakap pasal tajuk kat atas tu...

ha. mesti korang tertanye2 tarikh ape la yang nurul ni maksudkan kan... hehe saje je nurul nak bagi suspend sikit kt korang. baru la happening. 

tarikh yang nurul maksudkan tu ialah ESOK. ade sape2 yang tau tak esok tarikh ape? 
bukan la.. bukan 29.6.2011...
tapi yang nurul maksudkan ialah... hari bersejarah 
ISRA' MIKRAJ...

gambar ni ehsan dari atok google

nak tau kenapa nurul kate tarikh ni kian diabaikan?
sebab, kalau korang perasan la kan. berapa negeri sahaja yang ambil cuti pada tarikh ni?
tak semua kan, negeri2 tertentu sahaja yang cuti...
kenapa boleh jadi macam tu? 
tak penting ke tarikh ni?
salah satu peristiwa penting islam.

em... 
agak2 kenapa? 
nak menghormati agama lain ke? sebab ade sesetengah hari penting agama lain yang kite tak cuti, macam hari gawai dayak. 
sebab tu ke?

tapi kita kan salah satu dari negara islam. 
dan semua orang tau pasal tu. 
rasanya, kalau cuti pun, mereka tak kisah. lagi suka lagi ade..
sebab cuti kan..

erm tak tau la nurul. tak mampu nak fikir 
hehe...

ape2 pon. 
di kesempatan ni, nurul nak wish pada semua

SELAMAT MENYAMBUT ISRA' MIKRAJ

semoga makin bertambah iman semua. ok

ni untuk korang....


selamat malam...


jangan lupa follow blog nurul k ^___^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

Assalamualaikum...

Semua info atau entry kat sini if u ollz nak copy its ok.
u can, but must ada credit to me. Copy je ke blog korang as korang punye entry, then put credit to this blog as a link.
Orang kata orang berbudi kita berbahasa. Thats all

terima kasih